top of page
Visie
Volg je innerlijk kompas
Een kompas met niet 4, maar 3 richtingen:
rust, inspanning, stress.
Rust is de richting die we verschillende keren op
een dag uit willen gaan. Om na de nodige actie
en (zinvolle) stress even terug op adem te komen.
Te recupereren.
Voorwaarde om dit te kunnen doen, is te herkennen in welke richting we aan het gaan zijn of waar we zitten.
Maar ook weten hoe we van richting kunnen veranderen.
Vaak zijn we verleerd om even stil te staan en te voelen.
Naar ons gevoel te luisteren.
En wat we niet kennen, maakt ons ook vaak bang.
Het is soms ook best beangstigend om naar je gevoel te luisteren.
Want de volgende vraag is dan, wat doe je daar dan mee?
Ik begeleid je graag in deze zoektocht om op tijd te leren herkennen in welke richting je gaat en wat voor jou werkt om terug rust en ontspanning te vinden.
Invalshoeken van waaruit ik werk
Bachbloesems kunnen je emotioneel ondersteunen en zorgen voor een emotioneel evenwicht. Samen
kijken we waar je emoties vandaan komen en kiezen
we die bloesems die jou op dat moment kunnen helpen.
De manier waarop de bloesems werken vergelijk ik graag met elektrisch fietsen: je moet nog steeds zelf trappen, maar het gaat gemakkelijker. Je moet nog steeds zelf met je emoties leren omgaan, maar het
gaat gemakkelijker.
Meer info vind je hier.
Een oplossingsgerichte kijk, maakt dat we kijken naar wat jouw kracht is. Eerder dan naar de problemen. Waar ben je goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat werkte vroeger al? Welke oplossingen vind je zelf? Hoe kunnen we jouw talenten inzetten op momenten dat het moeilijk loopt? ...
Een creatieve aanpak biedt heel veel mogelijkheden.
Je geeft vorm aan wat je denkt, voelt, beleeft.
Zonder woorden, even uit het denken en gewoon doen.
Het zet je in beweging, helpt om spanningen los te laten en geeft ruimte. Ruimte om je te verbinden met jezelf en anderen, je te laten inspireren of om in proces te gaan.
Het laat toe om het onbenoembare, het onverwoordbare, het onuitspreekbare "uit te spreken" en ta laten inwerken op het proces van helen. Zonder steeds te moeten 'weten' of uitleg geven aan het waarom en de oorsprong.
Je kan ook letterlijk afstand nemen en kijken naar wat je creëerde, naar waar je tegenaan loopt of wat moeilijk gaat. Vanop afstand zie je vaak zelf de creatieve oplossing die we samen kunnen vertalen naar jouw leven.
Maar ook op sensorisch vlak, de zintuigelijke ervaringen, zijn er vele mogelijkheden. Dit sluit dan naadloos aan bij het lichaamsgerichte werken.
Het resultaat is nooit het doel op zich. Je hoeft er zelf helemaal niet creatief voor te zijn en je moet je zeker geen zorgen maken over een 'mooi' resultaat.
Wat er wordt gemaakt
is nu eenmaal een uiting
van de persoon die hij of zij is.
Dat is pure schoonheid.
Lichaamsgericht werken biedt antwoorden op de stress en angst die we vaak ervaren en een grote impact heeft op ons lichaam.
Maar ook op spanningen die door vroegere ervaringen zich opgestapeld hebben in ons lichaam.
Tegelijkertijd is het een brug tussen ons denken en onze emoties. Het letterlijke voelen, dus onze zintuiglijke, interoceptieve (hongergevoel bv) en proprioceptieve (bewegingen inschatten bv) waarnemingen, hebben een grote invloed op onze emoties en hoe we ermee omgaan.
Via lichaamsgerichte oefeningen en waarnemingen laten we spanningen stapsgewijs los, leren we herkennen hoe ons lichaam reageert op ontspanning, inspanning of stress en gaan we hiertussen bewegen. Want de ene toestand is niet beter dan de andere, zolang je van het ene naar het andere kan gaan. Stapsgewijs neem ik je hierin mee. Afgestemd op jouw noden en op jouw tempo.
bottom of page